V-politikere: Regeringen skader fiskeriet ved at nøle

I et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende beskyldes regeringen for vende EU ryggen, til skade for fiskeriet i Østersøen
11 okt 2021

De tre folketingspolitikere for Venstre, Torsten Schack, Sophie Løhde og Kim Valentin, har skrevet et debatindlæg til Nordjyske Stiftstidende, hvor de kritiserer regeringen for at have manglende handle- og forhandlingskraft overfor EU. Hvilket kan medføre store reduktioner af kvoter på fiskeri af torsk og sild i Østersøen.

- Ja, torsken er i krise, så derfor skal der findes andre typer fisk til fiskerne, og det har regeringen glemt. Penge kan ikke erstatte fisk. Det vil komme til at betyde, at mange små samfund på Bornholm, på Sjælland, Fyn og øerne vil visne, miste arbejdspladser og investeringer i fremtiden. Desværre har regeringen forsømt at reagere tidsnok på fiskeriet i Østersøen, skriver de tre Venstre-politikere til den nordjyske avis.

I debatindlægget gør de tre politikere opmærksom på, at deres parti de sidste to år har råbt højt om problematikken med fiskeriet i Danmark , konsekvenserne af de faldende kvoter og manglen på en dansk handlingsplan.

- En dansk plan kunne ligeledes vise vejen for andre Østersølande og i sidste ende betyde en EU-løsning, der kan tage hånd om problemet i en region, hvor Danmark hverken er alene eller har den største indvirkning, skriver de blandt andet i Nordjyske Stiftstidende.

Læs mere om:

Flere Nyheder