40 timers sejlads til fangstpladsen

L 852 Michelle-Jasmin har mange timer foran sig, før de er fremme på fangstpladsen ved Shetlandsøerne
af Claus Kirkegaard
08 jul 2019

For konsumtrawleren L 852 Michelle-Jasmin er der langt til fangstpladsen, da Fiskeri Tidende får fat i skipper og ejer at skibet, Kristian Kloster. Med om bord er hans søn, Martin Kloster og en 3. mand, og de har altså lang vej endnu, før de er fremme.

- Vi sejlede fra Thyborøn her kl. 13, og det tager omkring 40 timer at komme over omkring Shetlandsøerne, så vi har lang vej endnu. Det er bare op med benene og så derudad, siger Kristian Kloster.

Indtil november 2018 var L 852 Michelle-Jasmin et industrifisker-fartøj, men far og søn har købt et nyt, mindre fartøj, så de nu fisker efter konsum.

- Vi fisker torsk og rundfisk, havtaske og skærisinger nu. Jeg er glad for, at vi kom ud af industrifiskeriet i tide, for det har ikke været for godt i år. Konsum har heller ikke været super godt, men det har da været tåleligt, siger Kristian Kloster, som herhjemme lander sin fisk i enten Thyborøn eller i Hanstholm.

- Vi lander begge steder. Men jeg må være ærlig og sige, at vi har fået lidt bedre priser i Hanstholm, end vi har fået i Thyborøn.

På den forestående tur regner han med, at de vil lande fisken et helt tredje sted, som vil spare dem for en del brændstof.

- Den her gang tænker jeg, vi render ind til Peterhead for at lande fisken. Vi har fulgt lidt med i priserne, og de er stort set det samme, som herhjemme. Men vi kan spare en hel del brændstof ved at lande i Peterhead, siger skipper og sætter lidt ord på, hvordan det har været at skifte fra industrifiskeri til konsumfiskeri.

- Den største omvæltning har været at finde havvejr til det her fartøj, der er noget mindre end det gamle. Og så må jeg sige, at konsumfiskeri er noget hårdere end industrifiskeri. Jeg er jo her nogle gange med ude på dækket for at rense fisk, og så ind og styre igen, lyder det fra Kristian Kloster, som altså kan tage den med ro de næste mange timer.

Flere Nyheder