60 halvtomme garn til Sofie

Fiskeriet er ikke så godt i øjeblikket for Lars Christensen, der fisker fra Hirtshals om vinteren
af Claus Kirkegaard
25 jan 2019

Garnfartøjet S 501 Sofie ligger omkring en halv time fra Hirtshals og har kursen sat mod havnebyen. For skipper og ejer af fartøjet, Lars Christensen, er fiskeriet ikke for godt i øjeblikket. Det har det sådan set ikke været på noget tidspunkt her i starten af det nye år.

– Jeg har 60 garn stående omkring 6 mil ude sydvest for Hirtshals, men der er ikke noget at komme efter. I dag har jeg vel en halv kasse rødspætter af hver størrelse og en enkelt kasse torsk med i land. Så det er ikke for godt lige nu, siger Lars Christensen.

Han sejler normalt ud om morgenen og ind igen om eftermiddagen, så garnene bliver røgtet hver dag. Og han har også haft garnene flyttet til andre steder – stadig med samme dårlige resultat.

– Jeg har flyttet rundt på garnene, men det er stadig det samme. Så godt som ingen fisk er der i dem, når jeg kommer ud til dem, fortæller Lars Christensen.

Han har til gengæld ikke noget at klage over i forhold til de priser, der er på auktionen i Hirtshals i øjeblikket.

– Det er nogle fine priser, jeg får for det fisk, jeg trods alt har med ind. Men det hjælper jo ikke noget, når jeg nærmest ikke har noget med ind, siger Lars Christensen.

Fartøjet er indregistreret i Ålbæk, men han er vant til at ligge i Hirtshals og fiske herfra.

– Det har været sådan i mange år, at jeg fisker fra Hirtshals i vintermånederne og så fra Skagen og Ålbæk i resten af året, lyder det fra Lars Christensen.

Selv om året er begyndt dårligt, er det ikke noget, der gør skipper nervøs.

– Det er bare dårligt i øjeblikket. Der har altid været dårlige perioder i fiskeriet, og det skal nok komme igen, hvor vi kan komme ud og røgte garn, der er fyldt med dejlig fisk. Så jeg er ikke bange for, at jeg får en dårlig sæson, siger Lars Christensen.

Flere Nyheder