A357 Hanne Due: Vi sparer på torskekvoterne

På A357 Hanne Due fra Hals veksler man mellem forskellige former for fiskeri, for at spare på torskekvoten
af Helle Kristensen
23 jan 2020

- Vi har haft en rigtig træls start på året. En stor del af december lå vi inde, da skibet blev sandblæst og malet, og vejret i januar har været rigtigt trælst. Det betyder, at fiskeriet har været dårligt, men til gengæld har priserne på fisk været kanon, siger Mads Nielsen, der er 2. skipper på A 357 Hanne Due.

Besætningen på Hanne Due har brugt det meste af januar på at fiske efter ukvoterede arter på dybt vand såsom havtasker og skærisinger. Valget om at fiske på de ukvoterede arter skyldes, at de ønsker at spare på torskekvoterne, selvom der faktisk er torsk at fange.

- Sidste rejse havde vi næsten et tons torsk med ind, men det gælder om at bruge kvoterne rigtigt, siger Mads Nielsen.
Han fortæller, at planen lige nu er, at Hanne Due skal fiske industrifisk i et par måneder eller tre.

- Tobissæsonen tegner positivt, så vi tager nok en periode på ca. tre måneder, hvor vi fisker efter industrifisk. På den måde sparer vi også på vores kvoter, forklarer Mads Nielsen.

I skrivende stund befinder Hanne Due sig nord for Hirtshals. Besætningen gør klar til at trække første træk efter jomfruhummere. Der krydses fingre for et godt træk.

- Vejret er godt, og der er høj solskin. Så det lysner forude, siger Mads Nielsen, der med den øvrige besætning skal være på vandet frem til der landes mandag.

- I dag er der gode forhold for hummerfiskeriet, så vi kører det første træk til middag, lyder det fra Mads Nielsen.

Planen er, at der skal fiskes tre træk i døgnet. Og der krydses fingre for en god fangst ombord, da priserne på jomfruhummere lige nu er lidt til den lave side.

- Vi trænger til en lille oprejsning efter de sidste par uger, lyder det fra Mads Nielsen.

Læs mere om:

Flere Nyheder