Bange for, at det bliver sidste sæson med fiskeri

Garnfisker stopper med fiskeri, hvis han ikke kan få lov til at fiske mellem vindmøllerne
af Claus Kirkegaard
12 feb 2021

For skipper og ejer af garnfartøjet L 296 Syrenen, Anders Peder Kristensen, som fisker fra Thorsminde, kan 2021 være det sidste år, han fisker. Han er lige nu på vej i havn efter en tur ud for at røgte garn.

- Nu når vindmølleparken Thor kommer, så er jeg bange for, at det er den sidste sæson, vi får lov til at fiske derude. Og så er det slut for mit vedkommende. Der har ellers været snak om, vi kan få lov til at fiske mellem møllerne. Men på et møde i Thyborøn kom det frem, at de helst ikke ser, vi fisker derinde. De er bange for vores ankre. Men altså jeg har et anker på 8 kilo i hver ende af 20 garn, så det kan ikke gøre ret stor skade, siger Anders Peder Kristensen.

Vindmølleparken Thor bliver placeret lige der, hvor skipper plejer at fiske efter fladfisk, som er hans primære fiskeri. Men lige nu er det noget andet, han fisker efter.

- Jeg har lige været ude og kigge til mine garn, der står tæt under land. Her er det kulsøer, jeg går efter. På grund af dårligt vejr har garnene stået i lidt over en uge, men der var ikke meget til mig. Der var en kulso til mig, og resten havde sælerne taget, siger han.

Det var nu ikke kun det dårlige vejr, der havde holdt skipper på kajen. Kroppen har også skrantet lidt, men det kunne der jo gøres noget ved, mente skipper.

- Jeg har haft ondt i ryggen, men nu mente jeg, det var på tide at se, om jeg ikke kunne arbejde det væk. Det havde nok hjulpet lidt, hvis der havde været nogle kulsøer i garnene, men det var der ikke. Og det er ærgerligt, for der er rigtig gode priser i øjeblikket. Sidste dag gik rognen til 357 kr. kiloet. Så jeg skal jo bare have en 10 stykker, så har jeg en dagsløn, siger Anders Peder Kristensen.

Flere Nyheder