Bedre fiskeri end længe – men stadig ikke godt

For L 549 Frida Amalie har den netop overståede tur været årets bedste. Men det er stadig ikke helt godt, lyder det fra skipper og partsejer Johnni...
af Claus Kirkegaard
31 jan 2019

Hanstholm torsdag formiddag og forventes i havn ved 13-tiden, mens skipper og partsejer Johnni Kaalund Munksgaard går hjemme på havnen i Thyborøn og er ved at gøre sig klar til næste tur på havet med fartøjet.

– De skulle være i Hanstholm her ved 13-tiden, og så er det meningen, at jeg skal med ud på næste tur. Jeg regner med, at vi sejler mellem 5 og 6 her sidst på eftermiddagen, og så regner jeg med, at vi sejler samme sted hen, som de lige har været – oppe omkring 60 grader – halvandet døgn fra havn, siger Johnni Kaalund Munksgaard og fortæller, hvorfor han gerne vil derop.

– De har omkring 31,5 tons blandet konsum med i land, og selv om det ikke er super godt, så er det nok det bedste fiskeri, vi har set i år endnu. Så derfor skal jeg også en tur derop, siger han.

Det var ellers meningen, at fartøjet skulle have ligget i havn i uge 6, men på grund af det forholdsvis gode fiskeri, har Johnni Kaalund Munksgaard valgt at udskyde det en uge.

– Jeg har haft travlt i dag med at ringe rundt og få udskudt service af hovedmotor samt nye skovlholdere til uge 7, siger han.

På trods af at fartøjet er hjemhørende i Thyborøn, er det lige nu altså på vej til Hanstholm med fangsten. Og det er der en god grund til, fortæller Johnni Kaalund Munksgaard.

– Her om vinteren ligger vi og trawler, og så får vi altså bedre priser i Hanstholm, end vi gør hjemme. Vi er hjemhørende i Thyborøn, og jeg vil da også helst lande i Thyborøn, men jeg har ikke lyst til at sætte penge til ved det, siger han og fortsætter:

– Senere på året, hvor dagene bliver længere, fisker vi med snurrevod, og her lander vi så fisken i Thyborøn, siger Johnni Kaalund Munksgaard.

Flere Nyheder