Begyndte skidt men endte som en god tur

På trods af en skidt start blev det en god fisketur for S 226 Emil Pilegaard
af Claus Kirkegaard
18 feb 2019

Med stævnen mod Hanstholm og autopiloten sat til er det tid til at gøre status over den netop afsluttede tur, som for S 226 Emli Pilegaards vedkommende begyndte torsdag i sidste uge. Og på trods af, at det begyndte knap så godt, er det en ganske godt tilfreds skipper, som nu er på vej i havn.

- Det endte med at blive en god tur. Vi begyndte torsdag i sidste uge, hvor vi sejlede fra Skagen ud i Skagerrak efter rejer. Men det var ikke særligt godt fiskeri. Mandag sejlede vi så ind til Hirtshals for at losse og så videre ud lige vesten af grænsen mellem Nordsøen og Skagerrak. Og så blev det pludselig mere end dobbelt op på rejer, siger Christian Pilegaard, som kun skal ind og losse og have det fornødne om bord, før de sejler afsted igen.

- Det er samme besætning, der skal ud på næste tur, og vi skal kun ind og have rejerne i land, og så skal vi have proviant om bord og skiftet olie - så er det ud samme sted igen, siger skipper.

Rejerne om bord på fartøjet skal to forskellige steder hen, når skibet anløber havn i Hanstholm.

- Vi har 1300 kg. søkogte rejer med og 1600 kg. rå rejer. De rå rejer ryger til Launis, mens Fiskelogistikken får bragt de 1300 kg. søkogte til Göteborg, så de kan komme med på auktionen fredag morgen, lyder det fra Christian Pilegaard.

Han ville allerhelst afsætte alle rejerne herhjemme, men det er svært at hamle op med de priser, som de får for rejerne i Sverige.

- Det ville være lettest at sælge dem herhjemme. Så kunne vi også spare transportomkostningerne, men det er ikke slået igennem i Danmark. Vi er ellers med på Food Festival, Fiskens Dag og andre steder. Og der er rejerne altid et hit. Desværre vil danskerne ikke betale den samme pris, som svenskerne vil, så det er svært at komme igennem på det danske marked, siger Christian Pilegaard.

Flere Nyheder