Brugt sommeren på tungefiskeri

Ingen stille ferie for garnfartøjet AS 75 Mette Skødt, derimod er der blevet fanget tunger
af Claus Kirkegaard
09 aug 2019

For skipper og ejer af garnfartøjet AS 75 Mette Skødt, Per Skødt, har sommeren ikke budt på ferie og afslapning. Derimod har han brugt tiden på at fiske, og det har været et nogenlunde fiskeri.

- Jeg har fisket efter tunger hen over sommeren. Det har da været brugbart fiskeri, men der har været virkelig mange taskekrabber i garnene. Selv om man kan få lidt for krabberne, så vil jeg hellere undvære dem. Jeg kan jo ikke stå og banke på dem i døgndrift, siger Per Skødt, som er alene om bord, når han fisker.

At han fisker efter tunger, er der en god grund til.

- Det er nærmest det eneste, jeg må fiske. Jeg har lidt rødspætter, men i Kattegat er det ikke let. Og så har jeg omkring 500 kg. torsk, så det er let nok at finde ud af, hvad jeg skal fiske efter, lyder det fra Per Skødt.

Priserne på tunger har også været ganske gode for skipper.

- Det har været nogle fine tunger, jeg har fanget, og priserne har da været stigende, så det er da tilfredsstillende, fortæller han.

Sommerfiskeriet efter tunger har foregået et godt stykke hjemmefra - som er Bønnerup.

- Tungefiskeriet har foregået næsten ovre ved Sverige. Omkring 2 timers sejlads fra Sverige og 8 timers sejlads fra Bønnerup. Men jeg har nu ikke været i Sverige for at overnatte. Det er blevet så besværligt at sejle ind til svenske havne, hvor vi skal melde ankomst et godt stykke tid i forvejen og så videre, siger Per Skødt.

Han har dog også kun ladet sine garn stå i omkring 4 timer, før han har hevet dem ind igen.

- På den måde slipper jeg for alt for mange krabber, og så ruller garnene heller ikke.

De næste dage fisker han noget tættere på Bønnerup.

- Det bliver bare lige uden for havnen her. De har meldt dårligt vejr, og med et lille fartøj, skal man være lidt forsigtig, siger Per Skødt.

Flere Nyheder