Denne uges tobisration fisket på to dage

Der er godt gang i tobissæsonen. Der er masser af fisk og priserne er gode
af Claus Kirkegaard
28 apr 2020

RI 159 Samantha og besætningen på to mand har sat kursen sydover mod Hvide Sande, men på vejen kan man jo godt prøve at se, om man ikke kan fange de sidste 3 tons.

- Det er kun tirsdag, og vi har allerede næsten fanget vores ugeration af tobis på 100 tons. Vi mangler tre tons, og på vej sydover kommer vi til en banke, hvor vi lige vil prøve at se, om vi kan få de sidste tre tons med. Ellers er det også okay. Så sejler vi til Hvide Sande for at losse fisken og holde fri resten af ugen, siger skipper og ejer af fartøjet, Niklas Davidsen.

Det er fartøjets anden uge i tobisfiskeriet, og det har skipper ikke fortrudt.

- Sidste uge drillede strømmen lidt nogle af dagene, så da brugte vi hele ugen på at fange vores ration, men i denne uge har det kun taget to dage. Og priserne er gode. Vi får 2 kr. i snit. Så plan A er helt bestemt at blive ved med at fiske tobis, så længe sæsonen er i gang, siger Niklas Davidsen.

Han købte trawleren for to et halvt år siden. Dengang var det en hesterejetrawler.

- Jeg har siden fået den lavet om, så vi nu også kan fiske industrifisk, og det er godt tilfreds med. Nu bliver vi ved med tobis, så længe det er godt, og så har jeg også brisling, vi kan fiske efter. Det ser vi lige på, lyder det fra skipper.

I år er det skippers anden sæson med tobisfiskeri, og denne sæson ser på mange måder ud til at blive en hel del bedre, end den første sæson gjorde.

- Sidste år var kvoten ikke så stor, som den er i dag. Og så var de også lidt sværere at finde sidste år. Indtil videre i år går det godt, og så er olieprisen også helt i bund. Det hjælper selvfølgelig en hel del på bundlinjen, siger han.

Flere Nyheder