Der er ikke meget at komme efter lige nu

Mængderne er små og corona-krisen gør, at priserne desværre også halter efter
af Claus Kirkegaard
17 mar 2020

For trawleren SG 244 Floto er der ikke meget at komme efter i disse dage. På trods af faldene mængder fisk og jomfruhummer i Skagerrak, er priserne også for nedadgående.

- Der er ikke meget at komme efter lige nu. Ikke mange jomfruhummer og ikke mange fisk. Og så er priserne ikke at råbe hurra for. Læsø Fiskeindustri har indført ugeration på jomfruhummer og på auktionerne rundt omkring er priserne helt i bund. I går havde vi 436 kg. jomfruhummer med ind, og det var til priser under de 40 kr. kiloet, siger skipper Carsten Pedersen til den nuværende situation, der, som så meget andet, bunder i corona-krisen.

Skipper ser på det fra dag til dag, når de er inde og lande fisk og jomfruhummer.

- Vi har udgangspunkt i Skagen, og så sejler vi ind hver aften for at losse. Så kigger vi på det for at se, om det kan betale sig at sejle ud igen dagen efter. Ellers må vi jo blive inde, siger Carsten Pedersen, som om bord på SG 244 Floto har en besætning på 3 mand plus en lærling.

- Med de priser, der er i øjeblikket, så skal vi have minimum 400 kg. jomfruhummer hver eneste dag for at det kan køre rundt, fortæller skipper.

Det er blæst op i Skagerrak, hvor skipper og besætning fisker i øjeblikket, så de er ikke mange fartøjer derude lige nu.

- Det er lidt frisk vind herude, mellem 12 og 15 meter, så der er kun tre andre fartøjer herude på Banken. Vi er i gang med dagens første træk, som vi satte her kl. 6, og så hiver vi igen kl. 12. Vi laver to træk om dagen, og så tilbage til Skagen igen, siger Carsten Pedersen.

- Og så må vi håbe, at når vi kommer ud på den anden side af det her, at folk i hele Europa går amok og skal ud og fejre det og spise på restaurant, så vi kan få solgt nogle fisk til fornuftige priser, slutter skipper.

Flere Nyheder