Der er ikke til en dagsløn i øjeblikket

Det er svært at lave en dagsløn med kystnært garnfiskeri ved Thorsminde i øjeblikket
af Claus Kirkegaard
02 feb 2021

Garnfartøjet L 70 Limea ligger ved kaj i Thorsminde, da Fiskeri Tidende får fat i skipper til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Dog er der ikke den store omsætning, der går tabt ved at ligge inde lige nu, fortæller han.

- Jeg ligger inde nu, for der er lige nogle småting med fartøjet. Men der er nu heller ikke noget at komme efter derude. Jeg fisker efter isinger med garn, men der er ikke til en dagsløn i øjeblikket. I går havde jeg 30 kg. isinger med ind fra 60 garn, siger skipper og ejer af fartøjet, Kristian Kristensen.

Det er nu ikke fordi, det er helt unormalt på denne årstid, at det er svært at fange noget tæt under land.

- Det har vi set før. Men jeg havde nu håbet oven på den vind, vi har haft, at der var lidt torsk i garnene også. Det var der desværre ikke. Vi har heldige med lidt torsk i november, og siden har vi ikke set nogen, siger Kristian Kristensen, som godt er klar over, at nogle af kollegaerne har rigget om.

- Der er nogle, der er skiftet over til at fiske efter kulsøer. Problemet er, at hvis jeg rigger om og prøver at fiske efter kulsøer, så tror jeg ikke, der er plads. Nu har jeg ikke meget erfaring med det. Men jeg kan da se, at de andre har sat garnene tæt under land i korte rækker. Så det bliver svært at få plads, siger han.

Nu hvor mængderne lader en del tilbage at ønske, så er skipper i det mindste tilfreds med priserne.

- Priserne er fine nok. De ligger og svinger mellem otte-ni kroner kiloet og op til 13 kroner kiloet for isinger. Nu skal der så bare lige lidt mængder til. For så kan jeg godt lave en dagsløn sammen med lidt blandet fisk, blandt andet pighvar og torsk. Det ville da være dejligt, i stedet for som nu, hvor jeg sætter penge til ved at sejle ud. Jeg håber på, at vi får et rigtig godt forår, lyder det fra Kristian Kristensen.

Flere Nyheder