Der er længere til fangstpladsen nu

Efter en god måneds rødspættefiskeri tæt under land, er det nu blevet nødvendigt for HM 52 Kansas at sejle længere ud for at sætte garnene
af Claus Kirkegaard
06 jun 2019

Stævnen peger mod Hanstholm for garnfartøjet HM 52 Kansas torsdag over middag, da Fiskeri Tidende får en snak med skipper og ejer af fartøjet, Søren Andersen, for at høre, hvordan det går i øjeblikket.

- Det har været en rigtig god måned, hvor jeg har haft noget godt fiskeri efter rødspætter. Det har nærmest været havblik, så jeg har kunnet sætte mine garn tæt under land. Det ser desværre ud til at være overstået nu, siger Søren Andersen.

Det er ikke fordi, at rødspættefiskeriet er overstået for denne omgang. Det betyder bare, at han får længere ud til fiskepladsen.

- Før, da jeg satte mine garn tæt under land, kunne jeg sejle ud og sætte garn og være hjemme igen på fem kvarter. I dag, hvor jeg har været noget længere ude og sætte mine garn, har det taget tre og en halv time. Så det har da betydning for mit brændstofforbrug, siger skipper, som regner med, at han indtil videre i år kun har et halvt så stort brændstofforbrug i forhold til samme tid sidste år.

- Det betyder da noget for min bundlinje, siger han.

Skipper medgiver, at der ikke kun er ulemper ved at sætte garnene længere ude.

- Garnene kommer ud på noget mere stenet havbund, og så er der større chancer for at der kommer noget mere krøjfisk med i garnene, når jeg er ude og røgte dem. Inde på den sandede bund tættere under land er det nærmest udelukkende rødspætter, siger Søren Andersen, som er godt tilfreds med priserne indtil videre i år.

- De har været rigtig gode - oppe omkring 20 kr. kiloet, siger han.

Skipper er alene om bord, og det gør det selvsagt lettere at lave en dagsløn. Og han er da også stadig optimist omkring sit fiskeri.

- Man skal bare huske, hvad man lavede sidste år på samme tid, og så sejle derhen igen. Det kunne jo være, men man ved aldrig, for det er naturen, vi har med at gøre, siger Søren Andersen.

Flere Nyheder