Der skal nogle dårlige dage til ind imellem

Skipper er lige kommet retur fra ferie, og fiskeriet er meget stille. Men det tager han med ophøjet ro
af Claus Kirkegaard
26 jun 2019

For skipper og ejer af garnfartøjet HG 3 Gizmo, Mads Bruun Mikkelsen, er sommerferien allerede overstået, og fiskeriet er så småt kommet i gang igen.

Det er dog gået meget stille og roligt i de tre dage, han har været i gang.

- I går fik jeg da noget med hjem, men i dag har sådan set bare været tidsfordriv. Men der skal også nogle dårlige dage til ind imellem, så man kan sætte pris på de gode dage, siger Mads Bruun Mikkelsen.

Det er rødspættegarn, jeg har været ude og røgte i dag, og i de 80 garn, fik jeg vel omring 10 kasser fisk med hjem, fortæller han og siger, at han også har andre garn ude.

- Jeg har også lidt krabbegarn. Og det kan jeg faktisk godt tjene nogle penge på. Jeg sælger krabberne på auktionen i Hirtshals, lige som jeg gør med mine fisk. Os med mindre fartøjer er jo pisket til at lande der, hvor vi hører hjemme. Og vi skal også støtte den lokale samlecentral og auktionen. Derudover vil jeg da sige, at der er gode priser på auktionen, så det er helt fint.

Skipper er alene om bord, så det gør det lidt lettere at lave en ugeløn, men der er nogle fisk, han synes, der mangler derude, omkring 7-8 kilometer ude, hvor han sætter sine garn.

- Der er ingen torsk lige nu. Men hvor de er henne, er et godt spørgsmål, siger Mads Bruun Mikkelsen, som ikke er bange for at komme med et kvalificeret gæt.

- Det kan sagtens være sæler. I årets første måneder, januar, februar og marts, var der vildt mange sæler. Jeg har aldrig fanget så mange sæler før. Så det kan være, at sælerne har skræmt fiskene væk, siger skipper, som naturligvis har noteret, når han har fanget en sæl.

- Jeg har skrevet det i MSC-dagbogen, så alt er helt på plads, siger Mads Bruun Mikkelsen.

 

Flere Nyheder