Der skulle gerne være tunger nu

Skipper Per Andersen satser på, at det nu er tid til tungefiskeri i Nordsøen. Han er på vej ud med 440 tungegarn.
af Claus Kirkegaard
04 apr 2019

Garnfartøjet L 215 Søgård med de tre besætningsmedlemmer om bord har netop forladt havnen i Thorsminde med stævnen stik vest - for nu er det blevet tid til tungefiskeri - satser skipper i hvert fald på.

- Vi skal ud på omkring 30-35 mil fra land, og vi har taget tungegarn med ud, for nu håber vi på, at tiden er inde til tungefiskeri. Vi har set, at det er blevet lidt bedre, og det er også ved at være på denne tid, men vi ved det ikke, før vi har prøvet, lyder det fra skipper og fartøjsejer Per Andersen.

Indtil videre i år har priserne for tunger ligget i den høje ende - og det har Per Andersen også opdaget.

- Det er nogle gode priser - de er godt deroppe. I sidste uge lå de mellem 110 og 120 kr. kiloet, fortæller Per Andersen.

Torsdag er det meningen, at de sejler ud og sætter garn, og så skal de ikke stå ret længe, før de vender tilbage til dem.

- Vi skal ud nu og sætte omkring 440 tungegarn. Så er det meningen, at vi kommer tilbage i morgen tidlig for at røgte dem. Så må vi se, hvordan det ser ud med krabber i garnene til den tid. Det kan sagtens være slemt, også selv om vi er ude på 30-25 mil fra land, siger skipper.

Det er naturen, fiskerne har med at gøre, så det er ikke til at opsætte faste regler, men der er dog nogle tommelfingerregler, fortæller Per Andersen.

- Fiskeriet efter tunger plejer som regel at vare en måneds tid, og når mælkebøtten springer ud, så er det ved at være tid. Jeg har set en mælkebøtte, så det må altså være nu, siger Per Andersen, som også forbander sælen.

- De er også et problem længere ude. De bliver flere og flere. Men i morges så jeg en død sæl på stranden, så vi kan da håbe, der er begyndt at gå sygdomme i dem, siger han.

Flere Nyheder