- Det begynder at tynde ud i mængden af brislinger

Kutteren FN321 Line Dalgaard har fisket efter industrifisk siden 1. april ....
af Helle Kristensen
24 aug 2020

- Vi ligger og fanger brislinger, lyder det fra Frank Dalgaard Jensen, da Fiskeri Tidende fanger ham i røret til en snak om hans fiskeri her og nu.

Strandbykutteren FN 321 Line Dalgaard, som han er indehaver af, ligger nord for Læsø, og er allerede i gang med dagens fiskeri efter den lille industrifisk.

- Der har været en lille smule at fange i dag, men det er ikke det vilde. Vi skraber en dagsløn sammen, så det er fint, men det begynder at tynde ud i mængderne, lyder det fra Frank Dalgaard Jensen.

Han fortæller, at yderligere 6-7 nordjyske skibe ligger og fisker efter brisling i området omkring Grenen. Fiskeriet efter brisling har været fornuftigt indtil nu, men det begynder så småt at være begrænset med mængderne, og så giver det jo ikke mening at fiske efter dem.

- Det har været rigtigt fint med mængderne indtil for ca. 14 dage siden, men nu begynder det lige så stille at gå ned af bakke, fortæller strandbyskipperen.

Besætningen på FN 321 Line Dalgaard består foruden Frank Dalgaard Jensen af hans mangeårige makker Poul Nielsen. Sammen har de fisket efter forskellige arter af industrifisk siden 1. april, hvor tobissæsonen gik i gang – og også den har været ok i år.

Men det varer formegentlig ikke længe, inden besætningen på FN 321 Line Dalgaard skal rigge om til et andet fiskeri; nemlig jomfruhummerfiskeri, som de driver det meste af året.

- Vi holder industrifiskeriet kørende, så længe det kan hænge sammen, og så længe vi kan tjene en løn på det. Når det ikke længere kan hænge sammen, sadler vi om og hopper tilbage til jomfruhummerfiskeriet, som er vores primære fiskeri, lyder det fra Frank Dalgaard Jensen, inden fiskeriet kalder igen.

Læs mere om:

Flere Nyheder