Det er ikke godt torskefiskeri i øjeblikket

T 38 Ida melder om alt for få fisk
af Claus Kirkegaard
05 mar 2019

For skipper og ejer af garnfartøjet T 38 Ida, Claus Bruun Madsen, har det været en skidt start på året. Januar og februar har været så dårlige for ham, at der ikke har været fisk nok til at betale for brændstoffet.

- Det går ikke for godt, kan jeg fortælle. Jeg har 90 garn stående 15 til 17 mil vest ud for Hanstholm, men der er ingen torsk i garnene. Sidst jeg var ude og røgte, var der to styk torsk i alle 90 garn, så du kan nok se, at det kan man ikke få en dagsløn ud af, siger Claus Bruun Madsen, som dog ikke helt har givet op endnu.

- Jeg er lige sejlet fra Hanstholm nu, og jeg skal ud og sætte alle torskegarnene igen. Så vil jeg lade dem stå til i morgen. Hvis det stadig er det samme, vil jeg rigge om til rødspættegarn, fortæller skipper.

Det er forskelligt fra år til år, hvordan fiskeriet er, og Claus Bruun Madsen har måske en forklaring på, hvorfor torskene ikke går i hans garn.

- De går på krogene hos krogfiskerne, som ligger lige ved siden af mine garn. Det kan være, at torsken går lidt for højt i vandet. Mine garn rækker kun omkring to meter op fra bunden, så måske svømmer de simpelthen over garnene, siger Claus Bruun Madsen og fortsætter:

- Men det er sådan, at det er forskelligt hvert år. Sidste år var heller ikke godt fiskeri i januar og februar, men for to år siden var det noget af det bedste fiskeri, jeg har oplevet, netop i januar og februar, siger han.

Der er lige nu et par timer til han er fremme ved fangstpladsen, så det er bare med at læne sig tilbage.

- Når jeg nu kun lige er sejlet fra havnen, er der omkring to timer derud. Så det er med at få lidt kaffe indenbords på turen derud, siger Claus Bruun Madsen.

 

 

 

Flere Nyheder