Det er stille og roligt fiskeri i øjeblikket

Skipper Thomas Holmboe Petersen er langt hjemmefra for at fiske ved Langeland, men regner med at sejle hjem igen i januar
af Claus Kirkegaard
03 dec 2019

Fiskeskipper Thomas Holmboe Petersen er på vej ud for at røgte garnene lige syd for Langeland, og han håber, at der er noget i dem - gerne torsk og rødspætter.

- Vi fisker efter torsk og rødspætter, men vi tager det stille og roligt. Det er jo ikke vores hjemmebane kan man sige, men vi har været nødt til at flytte os rundt efter, hvor fisken er, siger Thomas Holmboe Petersen, som med kendingsnummer E 325 er hjemmehørende i Esbjerg, men som nu ligger og fisker i Østersøen rundt Langeland.

Han har ligget i Bagenkop de sidste 14 dage sammen med sin faste makker om bord, men han regner med, at det kun bliver denne måned med.

- Hvis det ikke bliver bedre, så damper vi nok hjem, når december måned er gået. Men vi kan da håbe, at vi kan få fanget nogle gode nytårstorsk, inden vi sejler hjem igen, siger Thomas Holmboe Petersen.

Det er 140 garn, som blev sat i går, han er på vej ud for at røgte. Det er nu ikke fordi, han har de store forhåbninger om gode fangster.

- Jeg håber selvfølgelig, at der er godt med fisk i garnene, men det er egentlig bare for at vi skal ud og se, lyder det fra skipper, som indtil videre ikke har oplevet skader efter sæler i den vestlige del af Østersøen, hvor de fisker nu.

- Vi var i Øresund, inden vi sejlede herned, og der oplevede vi da, at fisken var inficeret med leverorm. Der er vist også et par stykker i Bagenkop, der har fanget fisk med leverorm, fortæller skipper.

I forhold til fiskeri i Østersøen, har han lidt MAF-kvoter, og ellers lejer han resten.

- Så det er fint nok, men jeg kan godt mærke, at vi nu glæder os til at komme hjem. Så kan vi bare håbe, at der er noget fisk at fange tæt på kysten, når vi skal fiske på vores egen hjemmebane igen, siger Thomas Holmboe Petersen.

Flere Nyheder