Det går rigtig fint med det nye fartøj

På trods af et par småjusteringer, mener skipper, det går rigtig godt med det nye fartøj, og han glæder sig over bedre arbejdsforhold
af Claus Kirkegaard
28 nov 2019

For skipper og ejer af det spritnye garnfartøj AS 260 Sarah, Christian Timmermann Andersen, er det en fornøjelse at være ude og fiske med sit nye fartøj. Han fik fartøjet døbt lørdag den 19. oktober i år, så der har selvfølgelig været lidt småjusteringer, men i det store og hele er skipper yderst tilfreds med sin nyerhvervelse.

- Vi er da også begyndt at fiske, selv om der altid er lidt, der skal justeres, og vi skal lære det hele at kende. Nu har strømmen drillet lidt den seneste tid, så vi venter på, at vejret vender. De har da meldt frost her til weekenden, så vi satser på, at der bliver bedre fiskeri herefter, lyder det fra skipper.

Ellers må skipper og besætningen på 3 mand vente til januar måned, hvor der plejer at være bedre forhold for garnfiskeriet.

- Garnfiskeriet er sæsonpræget, og i januar måned skal vi gerne ud og fange pighvar og tunger, og det ser vi frem til. Men så kan vi bruge tiden indtil da med at få det hele kørt ind, og så glæder vi os til at få fyldt lasten op med fisk fra januar, siger Christian Timmermann Andersen.

Som noget nyt kan skipper og mandskabet også søpakke fisken nu, og det forventer han sig meget af, selv om det også lige skal læres ordentligt.

- Vi er begyndt at søpakke, men det skulle vi lige finde ud af. Det kommer dog hurtigt, når først man kommer i gang. Det er en fordel for os, for når vi søpakker, så skal fisken bare sælges, når den kommer ind. Den skal ikke pakkes om, hvilket vil sige, at der ikke er for mange hænder, der skal have fat i fisken, siger Christian Timmermann Andersen.

- Og så er det bare dejligt at se, at vi sparer tid om bord. Når vi sparer tid, kan vi nå at sætte flere garn pr. døgn. Det var også meningen, da vi skulle bygge nyt, men det er bare dejligt at se, at de tanker, vi har gået og tænkt, rent faktisk også virker, siger skipper.

Flere Nyheder