Det var en af de dårlige dage

15 kilo fisk på et træk er ikke noget at råbe hurra for. Men skipper håber, det bliver bedre i morgen, hvor han går over i jomfruhummer-fiskeriet
af Claus Kirkegaard
07 jan 2020

Skipper og ejer af fartøjet, HM 365 Mati, Daniel Vandet, har stævnen vendt mod Hanstholm, hvor han regner med at være inde om lidt over en halv time, da Fiskeri Tidende får fat i ham til en snak om fiskeriet, og hvordan det går.

Han kan melde, at der ikke er fyldt op i lasten - så langt fra endda.

- Det duede ikke i dag. Jeg nåede et træk på 2 timer og 20 minutter, og det gav 15 kg. i alt. Syv kg. torsk, 3 kg. blandet fisk og så 5 kg. blæksprutter. Og det er da første gang, jeg fanger så mange blæksprutter, siger Daniel Vandet, som dog stadig er ved godt mod.

Turen i dag var ellers hans første i år, og så er det selvfølgelig ærgerligt, at der ikke kommer fisk med i lasten. Skipper har dog en plan for de næste dage.

- Jeg tænker, at jeg i morgen vil op og fiske jomfruhummer oppe mellem Hirtshals og Skagen. Jeg har redskaberne til det, men jeg skal ud og leje jomfruhummer. Det skulle jeg også i efteråret, da jeg begyndte som førstegangsetablerende yngre fisker, for der er deadline for at søge om lånefisk i maj måned, siger Daniel Vandet, som altså kan se frem til at få nogle fisk i lånefisk-ordningen i år.

- Jeg skal op til vores konsulent, Henrik Amdissen, på kontoret i dag. Han hjælper mig med at søge om lånefisk og hvad jeg skal og kan søge, fortæller han.

Daniel overtog fartøjet i juli måned og begyndte at fiske i slutningen af september. I begyndelsen havde han en makker om bord, men nu er han alene.

- Min makker, som jeg havde med, ville hellere i land for at arbejde, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne sejle ud alene. Så er det også lettere at hive en dagsløn hjem. I dag var ikke godt, men mon ikke det bliver bedre i morgen, lyder det fra Daniel Vandet.

Flere Nyheder