Efter 6 måneder i Skagerrak er KR 19 Zita tilbage i Østersøen

Rasmus Gosvig Christensen glæder sig til at kunne fiske tættere på hjemmet
af Helle Kristensen
04 sep 2020

Rasmus Gosvig Christensen er på vej mod Bagenkop for at sætte garn, da vi fanger ham på telefonen. Det sidste halve år har han med kutteren KR 19 Zita fisket fra Hirtshals. Men i den seneste tid har fiskeriet ikke rigtigt fungeret i det nordjyske, så nu har den sjællandske fisker besluttet at sejle hjem til Østersøen igen.

- De sidste 3 uger har vi haft et mærkeligt fiskeri i Hirtshals. Vi kan se, at snurrevodskutterne og de hollandske bomtrawlere fanger masser af fisk, men det fungerer ikke rigtigt med garnfiskeriet. Så nu er jeg sejlet hjem for at se, om ikke jeg kan få noget ud af at fiske ved Bagenkop, fortæller Rasmus Gosvig Christensen.

Den unge skipper håber på, at rødspætter og søtunger vil finde vej til hans garn. Men han ved endnu ikke, hvor meget fisk der er at fange, eller hvilken fiskeplads der er bedst:

- Det er svært at sige lige nu, hvor meget der er at komme efter, for jeg har jo ikke haft garnet ude endnu, og selvom det har blæst en del, døjer vi stadig lidt med iltsvind i nogle områder. Så det er lidt svært at spå om. Men nu prøver jeg at sætte garnet ud i dag, og så hiver jeg morgen - så må vi se, om det giver noget, lyder det optimistisk fra den sjællandske garnfisker, der ser frem til at kunne drive sit fiskeri, tættere fra hans bopæl.

For efter 6 måneder i det nordjyske, bliver det godt at få base tættere på hjemmet i Høng. 

- Siden marts har båden ligget i Hirtshals, og jeg har rejst frem og tilbage mellem Sjælland og Hirtshals. Når vejret har været til det, har jeg fisket, og når vejret har været dårligt, har jeg været hjemme. Så det bliver rart at komme hjem igen, konstaterer den unge garnfisker.Læs mere om:

Flere Nyheder