En god tur på trods af strøm og hård vind

På trods af stærk strøm og dårligt vejr lykkes det for mandskabet om bord på L 673 Meilsø at fylde lasten med tobis på den seneste tur
af Claus Kirkegaard
15 maj 2020

Trawleren L 673 Meilsø kom i havn i Thyborøn onsdag morgen, og på trods af stærk strøm og hård vind, er det en tilfreds skipper, der har fået lasten godt fyldt op med tobis ude i område 1.

- Vi kom ind her til morgen fra en tur vestover. Vi sluttede af tættere på land, men stadig i område 1. Det har godt nok været dårligt vejr. Når der er hård strøm. og det blæser 20 sekundmeter, er det ikke godt fiskevejr. Men vi har da fået en last med hjem. Vi har det med, vi kan køle. så der er vel omkring 900 tons efter fem dages fiskeri. Det er fint nok, siger skipper og ejer af fartøjet, Andi Knak.

Det er altså et godt fiskeri efter tobis i øjeblikket, hvilket skipper er glad for. Men han kunne godt have brugt en lidt større kvote.

- Med det gode fiskeri er kvoten snart slut. Der kunne godt have været en større kvote, men sådan er det jo hvert år, siger han.

Ikke nok med, at der er mange tobis, så oplever fiskerne også, at der er tobis på mange fiskepladser.

- Der er mange tobis på mange pladser. Også i område 2. Vi begyndte fiskeriet i område 2, og det var fint fiskeri. Det kan da være, vi skal ud og prøve i området igen. Vi satser i hvert fald på, at vi kan komme ud igen her til aften, fortæller Andi Knak.

Der er efterspørgsel på fiskeolie og fiskemel på verdensmarkedet, og afregningspriserne for tobis ligger da også stadig i den fornuftige ende af skalaen. Og skipper håber, det kan vare ved.

- Det er nogle fine priser, vi får for tobis. De steg endda lidt her omkring den 8. maj. Nu håber vi, priserne holder sig. Men Peru har lige meldt en kæmpe kvote ud, så det kan være, det ændrer sig, når de begynder at sende fiskemel og fiskeolie ud på verdensmarkedet, lyder det fra Andi Knak.

Flere Nyheder