En træg start på tobisfiskeriet

For E 727 Jette Kristine har det været en træg start på tobissæsonen. Men afregningsprisen er høj.
af Claus Kirkegaard
03 maj 2019

Trawleren E 727 Jette Kristine var inde i Thyborøn og losse tobis til TripleNine tirsdag i denne uge, og nu er de sejlet på fiskeri igen her torsdag.

Tobissæsonen begyndte officielt 1. april, men det har været en sløj omgang her i starten, lyder det fra fiskeskipper og ejer af fartøjet, Niels Arne Hounisen.

- Det har været en træg start. Vejret har ellers været fint nok, men vi ventede med vores første tur til omkring midten af april, fordi kvoten er så lav i år. Så vil vi gerne være sikre på, at vi kan få noget for de tobis, vi har, lyder det fra skipper.

Den første fangstrejse for E 727 Jette Kristine tog 12 dage, og de havde 720 tons tobis med i land. Det tyder på en svingende start, hvilket Niels Arne Hounisen også bekræfter.

- Det har været ustabilt fiskeri med svingende fangster på mellem 20-30 tons om dagen op til omkring 100 tons. Så er det klart, at det tager lang tid at få fanget 720 tons tobis, siger han.

Det ustabile fiskeri til trods, så er Niels Arne Hounisen ganske godt tilfreds med afregningsprisen for årets første tobis, der blev landet til TripleNine i Thyborøn.

- Der er allerede nu gode priser - især hvis man kan holde friskheden og kvaliteten i fisken. Vi fik en afregning på omkring 2 kroner kiloet, og det er ganske tilfredsstillende.

Årets første fangstrejse efter tobis gik til Dogger Banke. Det er der ikke noget nyt i.

- Det er de traditionelle banker, vi fiskede på, og det plejer vi at gøre her i starten. Så må vi se om 8-10 dage, hvor jeg satser på, at der er kommet godt gang i tobisen, og de er blevet større og mere olieholdige, lyder det fra Niels Arne Hounisen, som nu har lidt over 3000 tons tobis tilbage i år.

- Vi begyndte med 3800 tons i alle områder. Så nu har vi lidt over 3000 tons tilbage. Og det kunne da være dejligt at få dem fanget så hurtigt som muligt, så vi er sikre på, at vi får dem fanget, siger skipper.

Flere Nyheder