Er lige skiftet til toggergarn

Torskefiskeriet var ikke godt for MAF-fisker Jakob Thomas Kristensen, så nu har han rigget om til toggergarn.
af Claus Kirkegaard
28 mar 2019

For fisker Jakob Thomas Kristensen har årets fiskesæson ikke været ret lang. Han er MAF-fisker, med udgangspunkt i Klintholm, og i vintermånederne er han skovarbejder.

Desuden har hans fartøj været på værft hen over vinteren for at få udbedret fiberpest.

Men nu er han altså i gang med fiskeriet, selv om sidste uge ikke var specielt god.

- Jeg var ude fire gange i sidste uge for at fange torsk, men der var kun 30-40 kg. torsk om dagen ud af 600 meter garn, så det var ikke vildt godt. Sælerne har desværre været der, kan jeg se, når der hænger tarme i garnene. Men det er svært at gøre op, hvor mange fisk de skræmmer væk, siger Jakob Thomas Kristensen, som altså i denne uge har rigget om til toggegarn.

- Nu er det så skrubber og rødspætter, jeg går efter. Og jeg har lige været ude og røgte 12 toggegarn - 600 meter - og det var da et fint fiskeri for mit vedkommende. Jeg fik 4 kasser skrubber, 1 kasse rødspætter og 1 kasse torsk med ind. Garnene havde så også stået nogle dage, lyder det fra Jakob Thomas Kristensen.

Fisken kommer med ind til Klintholm, hvor noget af fisken bliver solgt til O. V. Jørgensen.

- Jeg sælger så også noget fisk over kajkanten, og det har jeg selvfølgelig tilladelse til. Denne gang var der blandt andet en forhåndsordre på 1 kasse skrubber, så den ryger den vej, mens resten ryger op i frysehuset for at blive solgt videre til O. V. Jørgensen.

Skipper er glad for aftalen med O. V. Jørgensen, som afhenter fisken i Klintholm og afregner med fiskerne.

- For et fiskeri af den størrelse, jeg driver, så er det en stor fordel, at vi har den aftale med O. V. Jørgensen. Jeg kunne måske få lidt mere for fisken på en auktion, men så skal jeg også til at betale for fragten. Det sparer jeg nu med den her ordning, siger Jakob Thomas Kristensen.

Flere Nyheder