Et nærmest ikke-eksisterende torskefiskeri i øjeblikket

Det har været et skidt torskefiskeri vest for Hirtshals for garnfisker Lars Christensen, som håber på bedre vejr i næste uge
af Claus Kirkegaard
29 jan 2020

Garnfartøjet S 501 Sofie har kursen sat mod Hirtshals tirsdag først på eftermiddagen. Med om bord er der, ud over skipper Lars Christensen, lidt torsk samt 60 garn. Og det har bestemt ikke været en guldrandet forretning at være fisker i dag, lyder det fra skipper.

- Fiskeriet er ikke godt i øjeblikket. der er ingen torsk derude, hvor jeg har haft mine garn vest for Hirtshals. Jeg har 70 kg. torsk med ind i dag, og det er fra 60 garn, siger Lars Christensen, som fisker alene om bord på det ni meter lange garnfartøj.

- Ja, jeg er alene om bord. Det har jeg altid været - det her er jo kun et enmands-fartøj. Og så er det da også lettere at få hevet en dagsløn hjem, selv om der gerne skal mere med hjem, end der er kommet i dag, fortæller han.

De 60 garn, han har røgtet i dag, er med om bord på sejladsen ind til Hirtshals havn. Der er nemlig lovet skidt vejr.

- Jeg har taget mine garn med ind i dag, for jeg kan ikke røgte dem de næste dage alligevel. Vejrudsigten melder om vestlig kuling, og det er en skidt vejrmelding for et fartøj af den størrelse, siger skipper, som altså håber på, at der snart kommer noget bedre vejr.

- Bedre vejr er for mig stille vejr. Jeg satser på, at der kommer noget stille vejr i næste uge. Og så kan jeg jo håbe på, at der kommer nogle flere torsk, men det gør der nu nok ikke, siger Lars Christensen.

Selv om skipper ikke har fået så mange torsk med ind i dag, har der været bedre dage i år. Og der har ligeledes været rigtig fine afregningspriser indtil videre i år. Og det håber han naturligvis fortsætter.

- Der har da været gode priser indtil videre i år, så jeg håber da også, at jeg får en god afregning for de torsk, jeg har med ind i dag, siger Lars Christensen, inden han må afbryde, da han gør klar til at sejle i havn i Hirtshals.

Flere Nyheder