Fisker efter kulsøer nu - satser på tunger senere

Kulsøerne kom tidligt til området omkring Hals og nu i slutningen af marts satser skipper Hemming Nielsen på, at der kan komme gang i tungefiskeriet.
af Claus Kirkegaard
19 mar 2019

For skipper og ejer af garnfartøjet S 10 Christina, Hemming Nielsen, har det ikke været den bedste - eller travleste - start på året rent fiskerimæssigt.

- Normalt ville jeg ligge oppe omkring Hirtshals og fiske efter torsk og rødspætter, men der er ikke nogen at fange tæt inde under land oppe i Skagerrak, siger Hemming Nielsen, som i stedet er trukket lidt syd på for at fiske.

- Lige nu ligger jeg ved Hals og fisker efter kulsøer. I år skulle vi kun 14 dage hen i januar, før vi kunne komme i gang med det fiskeri, så det har da været dejligt. Det fiskeri plejer dog at slutte her omkring 1. april, siger Hemming Nielsen.

Selv om det kniber med at fiske torsk og rødspætter, har skipper andre planer, så han ikke skal ligge helt stille.

- I slutningen af marts plejer der at komme gang i tungefiskeriet, så det satser jeg også på i år. Samtidig med, at jeg skal ind i Limfjorden ved Oddesundbroen og have sat ruser ud efter sorthummer. Der har jeg en lille båd liggende, så jeg kan komme ud til ruserne omkring en gang om ugen, fortæller Hemming Nielsen.

Sorthummeren bliver sendt til auktionen i Hanstholm, og sidste år var det en fornuftig pris, skipper fik for dem.

- Sidste år lå priserne mellem 150 til 250 kr. kiloet - alt efter hvilken sortering, det drejer sig om, siger Hemming Nielsen, som sender de andre fisk lidt længere nordpå.

- De andre fisk, jeg fanger, ryger til auktionen i Hirtshals.

Det svinger meget, hvor mange garn han har ude, når tungefiskeriet går i gang.

- I starten er det et sted mellem 50 og 80 garn, jeg har ude. Men senere på sæsonen har jeg kun tid til at sætte 20 garn. Så er de fyldt med krabber, som jeg skal pille ud af garnene. Derfor er der kun tid til omkring 20 garn, siger Hemming Nielsen.

Flere Nyheder