Der er jo ingen fisk tilbage

For skipper og ejer af trawleren RI 174 Christina Mathias, Henry Fjord Simonsen, har der ikke været det store at råbe hurra for hen over sommeren
af Claus Kirkegaard
16 aug 2021

For skipper og ejer af trawleren RI 174 Christina Mathias, Henry Fjord Simonsen, har der ikke været det store at råbe hurra for hen over sommeren. Han ligger nordøst for Hanstholm og slæber, men det er ikke meget, der kommer med i trawlet.

- Der er ingen fisk. Det har været svært at finde rødspætter hen over sommeren. Til gengæld er der masser af torsk, men dem må vi jo ikke fange. Dem har de stjålet fra os, lyder det fra Henry Fjord Simonsen.

På trods af fartøjets kendingsbogstaver, bor skipper i Nordjylland og fisker fra Hanstholm.

- Jeg fisker for det meste i Jammerbugten og lander fisken i Hanstholm. Om vinteren ligger jeg i Østersøen og fisker med base i Sønderborg, siger skipper.

Han er ikke den eneste, der har oplevet, at det har været svært at finde fisken hen over sommeren.

- Mine kollegaer klager også over, at det er svært at fange fisk. Fisken trækker længere nordpå, og jeg er alvorligt bange for, at der ikke er noget dansk fiskeri tilbage, hvis det her fortsætter. Det er noget frygteligt noget, men vi kan da håbe, at det bliver bedre, siger Henry Fjord Simonsen.

Det har til gengæld været gode priser hen over sommeren.

- Det er jo udbud og efterspørgsel, så priserne har været rigtig gode. 2'er rødspætter har været helt oppe i 50 kr. kiloet, og nu i dag ligger de omkring 35 kr., lyder det fra Henry Fjord Simonsen.

Skipper er glad for, at han har beholdt sit fartøj, som er fra 2001 og ikke byggede nyt, da de de sidste par år har været svære med Brexit og corona.

- Og så med det her oveni, hvor vi ikke kan finde fisken. Der er mange, der har det hårdt nu. Jeg er glad for, at jeg ikke har bygget nyt. Heldigvis for mig selv, har jeg fået banket gæld ned, så jeg er ikke så hårdt ramt. Men det er da noget kedeligt noget for de af mine kollegaer, der har det hårdt, siger Henry Fjord Simonsen.

Flere Nyheder