En tur i både engelsk og norsk farvand

Det er bare med at komme afsted, når der igen er åbnet i norsk område. Sådan var det også for L 654 Pia Glanz
af Claus Kirkegaard
26 mar 2021

Når man har været afskåret fra at fiske i norsk område i de første måneder, så er det bare med at komme afsted, når det så endelig kan lade sig gøre. Og det var lige præcis, hvad L 654 Pia Glanz og besætning gjorde, da det blev muligt at komme i norsk område og fiske.

- Vi rendte i den norske del af Nordsøen dagen efter, det kunne lade sig gøre. Vi havde ligget i den engelske den af Nordsøen. Så fiskede vi nogle dage i norsk område, hvor vi så lossede fisken på Karmøy og sejlede ud for at fiske igen, siger Jannich Christensen, som er skipper på denne tur med en samlet besætning på fire mand og en lærling.

De har været ude siden 11. marts, og er nu torsdag formiddag på vej hjemover.

- De sidste par dage har også været fint fiskeri, hvor vi har fanget en del havtaske. Det har været godt fiskeri. Vi har ni tons havtaske og blandet fisk med hjem nu, så det er godt, siger skipper.

Der er dog en anden art, som han under normale omstændigheder ville blive glad for at fange, men som nærmest ikke er til at stoppe nu.

- Vi har en del torsk, det er det værste af det. Det er ikke godt i forhold til vores kvoter. Men der er bare rigtig mange torsk derude, vi kan ikke komme klar af dem. På forrige tur fangede vi over 8 tons torsk, og nu har vi 5 tons torsk med ind, siger Jannich Christensen.

De fisk, der blev landet på Karmøy, blev kørt til Hanstholm Fiskeauktion, og nu er skipper lige ved at finde ud af, om han skal sejle mod Hanstholm eller Thyborøn.

- Som det er nu, så har vi kurs mod Hanstholm, men jeg skal lige have fat i dem derhjemme for at finde ud af, hvad vi gør. For det kommer an på priserne, siger Jannich Christensen.

Flere Nyheder