Fornuftigt med jomfruhummere ved Læsø

Fornuftigt med jomfruhummere ved Læsø
af Helle Kristensen
22 dec 2021

Fiskeriet efter jomfruhummere i Kattegat har været på det jævne i løbet af efteråret med fornuftige mængder til priser, der er bedre end sidste år.

Det fortæller Johan Jerup Andersen, der har fartøjet FN 72 Nebraska på Læsø.

Han er en ung mand på 29 år, og han overtog fartøjet efter sin far tidligere på året. Han har fisket, siden han var dreng, og han fisker nu sammen med sin lillebror Ivan på 23 år, der har fået hyre på båden.

- Min far gad ikke mere på grund alt det med kameraer og på grund af fiskeripolitikken i det hele taget. Han kunne heller ikke rigtig holde til det længere, siger han.

Johan Jerup Andersen er også selv godt træt af den stigende regulering af fiskeriet.

- Det med kameraerne er det mest frustrerende. Det er ligegyldigt, hvad vi gør, så laver man en rapport bagefter, der konkluderer, at der er problemer med udsmid, selv om det er løgn, siger Johan Jerup Andersen.

- Jeg vil hellere fiske end at skulle arbejde i land, men jeg er ikke en af dem, der lever for at fiske. Jeg kan godt lide at komme tidligt hjem, og det allerbedste ved en båd i vores størrelse er, at der er mange kulingsdage, fordi den ikke egner sig til fiskeri i dårligt vejr, siger han.

Flere Nyheder