Gode priser på tunger - men der er ikke mange af dem

Det ligner, at sæsonen for tungefiskeriet er ved at ebbe ud. Skipper på RI 138 Helle Jes regner med, at der skal fiskes rødspætter fra næste uge
af Claus Kirkegaard
20 maj 2021

Det kan godt se ud som om, tungesæsonen er ved at være overstået. Det er i hvert fald ikke ret mange tunger, som skipper Lars Jensen og den fem mand store besætning om bord på garnfartøjet RI 138 Helle Jes har fået med op de sidste dage.

- Det er noget skidt fiskeri. Det er nu femte dag, vi hiver, og det ser desværre ud til, at det er slut med tunger for nu. Vi har vel et par hundrede kilo om dagen. Det er lidt ærgerligt, når nu gennemsnitspriserne er rigtig gode. Men det hænger jo nok sammen med, at der ikke er ret mange af dem tilbage, siger Lars Jensen.

Han fortæller, at det er det samme, han hører fra sine kollegaer.

- Det er hele vejen rundt, at der er dårligt fiskeri, så der er nok ikke mange, der fortsætter med tungegarn, siger han.

Tunger er der som nævnt ikke ret mange af. Til gengæld er der mange krabber. Og på trods af, at det er møjsomt arbejde at få dem pillet ud af garnene, så giver de da lidt i kassen.

- De store krabbeklør ligger i omkring 80 kr. kiloet, så dem piller vi da selvfølgelig fra og sælger sammen med fisken, siger skipper.

Når de har hevet de 600 garn i dag, sætter de kursen mod Hvide Sande, så fisken kan komme på auktionen fredag morgen. Og så bliver det nok noget andet fiskeri fra næste uge.

- Jeg tror, at vi går over og fisker efter rødspætter fra næste uge. Om det så bliver her i Nordsøen, eller om vi sejler op i Skagerrak, det har jeg ikke helt fundet ud af endnu, siger Lars Jensen.

Når de fisker i Nordsøen lander de fisken i Hvide Sande, men det giver naturligvis ikke meget mening, når de fisker i Skagerrak.

- Når vi fisker deroppe, så lander vi i Hanstholm. Det gjorde vi da sidste år, og det gør vi nok også i år, hvis vi da kommer derop, lyder det fra skipper.

Flere Nyheder