HG 198 Kronkvist: Kulingen har sendt mig i havn de næste dage

Det blæser for meget til at sejle ud, så tiden bliver brugt til at rigge om
af Claus Kirkegaard
22 apr 2021

Skipper og ejer af trawleren HG 198 Kronkvist, Erik Kronkvist, er ikke på havet onsdag. Det er dog ikke med hans gode vilje. Det har vejret sørget for.

- I dag skal jeg ikke ud. Det blæser for meget. Jeg har ellers ligget ude i renden og fanget torsk, og før det var det rødspætter. Det har da været et godt fiskeri, men den her kuling kan jo ødelægge det lidt. Det må vi se, når vi kommer på den anden side af den, siger Erik Kronkvist, som satser på at komme ud og fiske igen sidst på ugen.

- Jeg har brugt dagen på at rigge om, og så finder jeg ud af, om jeg skal fiske efter tunger, eller om jeg skal fiske jomfruhummer. Men for en lille båd som min bliver det ikke havvejr før i weekenden igen, siger han.

Priserne på torsk har været fornuftige, men de fik et nøk nedad i går. Derfor rigger skipper om.

- Indtil nu har der ikke været noget at klage over i forhold til torsk og priserne. Det har været gode priser med 24-25 kroner for 5'er torsk. Men de er nu faldet til det halve, for nu begynder garnfartøjerne også at lande torsk. Og så går det jo sådan med priserne. Derfor rigger jeg om til noget andet fiskeri, siger Erik Kronkvist.

Han fisker alene, og det har han det fint med.

- Det er jo en lille båd på 10 meter, og alt er stillet sådan an, at jeg kan klare det alene.

Lige nu ligger han i Hirtshals, som også er hjemhavn. Men fra maj plejer han at sejle om i Kattegat.

- Fra midten af maj og frem til september fisker jeg normalt i Kattegat, hvor jeg så ligger i Strandby. Men så skal jeg passe på, når jeg vil tilbage i Skagerrak igen. Jeg prøvede det ene år at leje 1000 kg. rødspætter i Kattegat. Jeg kunne så ikke fiske i Skagerrak, før alle 1000 kg. var fisket. Og det er altså svært at ramme præcis på 1000 kg., siger Erik Kronkvist.

Læs mere om:

Flere Nyheder