HG 198 Kronkvist: Venter på torsken

Erik Kronkvist venter på at det er tid til at fiske efter torsk
af Louise Svane Pedersen
15 nov 2021

Erik Kronkvist, der ejer trawleren HG 198 Kornkvist, fordeler sit fiskeri mellem Hirtshals, hvor han er hjemmehørende og Strandby. Fra juli til først i oktober, der ligger han ved Strandby og fanger hummer.

- Jeg er nu rykket tilbage til Hirtshals, hvor jeg lige har fået skibet kølhalet. Nu er planen, at jeg så snart jeg har lagt røret på, så skal jeg ud at fange tunger. Det er det fiskeri, jeg driver indtil december, fortæller Erik Kronkvist, der er en af de fire nominerede til Årets Fisker 2021.

Når kalenderen viser december, så indstiller Erik Kronkvist jagten på tunger og driver i stedet fiskeri efter torsk.

- Der er jo den der restriktion med, at jeg skal fange 500 kilo torsk for at måtte fortsætte med at drive et fiskeri. Så de 500 kilo, jeg har tilbage, dem sejler jeg ud og fanger i december, hvor der er en god pris, fortæller han.

Det er ikke kun i december, at prisen på torsk er virkelig god. I øjeblikket er den, ifølge Erik Kronkvist, skyhøj. Derfor er han også lettere irriteret over, at han er nødt til at vente en månedstid, før han kan begynde at fiske målrettet efter den dyre torsk.

- Vi kan ikke leje nogen kvoter på torsk, da alle har fået skåret ned på dem. Så der er ikke nogen fiskere, der har nogen torskekvote i overskud, som jeg kan leje, desværre, siger Erik Kronkvist.

Flere Nyheder