HG 398 Nitrime: Der er godt nok ikke mange lyspunkter

HG 398 Nitrime ligger udenfor Hirtshals, hvor besætningen i øjeblikket forsøger at fiske med trawl på omkring 60 meter dybde
af Louise Svane Pedersen
16 jul 2021

HG 398 Nitrime ligger udenfor Hirtshals, hvor besætningen i øjeblikket forsøger at fiske med trawl på omkring 60 meter dybde. Men skipper og ejer af fartøjet, Per Jensen, er ikke synderligt imponeret over de mængder fisk og skaldyr, som de får i trawlet.

- Der er godt nok ikke mange lyspunkter i fiskeriet mere. På seks timers fiskeri, der får vi måske 30-35 kilo hummer og omkring 100 kilo kulmule og en halv kasse fladfisk, fortæller han.

Især mængden af hummere får ikke Per Jensen til at klappe i hænderne af begejstring.

- Hummer er der næsten ingenting af, de er ude på noget meget, meget dybt vand. Herinde, hvor vi plejer at fiske hummere, der er det godt nok minimalt med mængderne. Men generelt er der ikke særlig meget at fiske efter her langs kysten efterhånden, selv rødspætterne er der få af, siger han.

Normalt ville HG 398 Nitrime på denne tid af året fiske efter sperling og ikke efter fisk til middagsbordet, men på grund af rod i det bureaukratiske system med udlejning af kvoter på industrifisk, har besætningen måtte lægge fiskeriet om for sommeren.

- Vi fanger kulmuler og sådan lige nu, men det er egentlig bare tidsfordriv, da vi har en forventning om at rationerne til det pelagiske fiskeri bliver frigivet, så vi kan leje nogle af dem, fortæller skipper Per Jensen og fortsætter:

- Det, vi redder vores fiskeri med nu her er, at vi kan fange netop kulmuler og den slags fisk. De arter er der jo lidt penge i, men det er ikke noget vi kan rette vores økonomi op med, mens vi venter. Mængden af fisk er på et niveau, hvor vi lige kan beholde skindet på næsen – og det kan vi dårligt nok alligevel. Det er et skrabet fiskeri efterhånden, der er ikke meget at rette op med økonomisk derude.

Flere Nyheder