K 44 Freja: Stille sommer med kølhaling og hornfisk

Bundgarnsjollen K 44 Freja og dens skipper Brian Kyed fisker normalt i Køge Bugt i området fra Kongelunden på Amager til Avedøre
af Louise Svane Pedersen
18 aug 2021

Bundgarnsjollen K 44 Freja og dens skipper Brian Kyed fisker normalt i Køge Bugt i området fra Kongelunden på Amager til Avedøre. Men man har skullet spejde langt efter skibet og dets skipper i årets varme måneder.

- Vi har ikke haft noget sommerfiskeri, da vi har haft så meget at se til med at gøre skib og garn klar til næste sæson. Vi skal først til at sætte garn nu her, så vi er klar til ålesæsonen, der starter sidst i august, forklarer Brian Kyed om manglen på K 44 Freja i Køge Bugt.

Det meste af sommeren har bundgarnsjollen været at finde på land, hvor det har fået en traditionel kølhaling og fået en god, kærlig behandling.

- Vi har jo tre fartøjer, som vi skal sørge for er i god stand. Så vi har slæbet dem, fået dem malet op og gjort helt klar til de kommende sæsoner, lyder det fra Brian Kyed.

Selvom K 44 Freja har brugt det meste af sommeren på land, så har hun ikke været fuldstændig tørbundet hele sæsonen. Da hornfiskesæsonen blev blæst i gang, var hun og Brian Kyed ude for at fange de langnæsede fisk.

- Vi fiskede i maj måned, hvor det gik nogenlunde. Der var det hornfisk og lidt blandet småsild, vi skulle fange, fortæller han.

Det med at det gik nogenlunde med fiskeriet skal tages med et gran salt, da der vist er tale om en sandhed med modifikationer.

- Vi havde en god fangst de dage, der ikke var sæler. De første to dage var virkelig gode, men så gennemskuede sælerne, at der var en hornfiske-buffet. Vi tog på et tidspunkt garnet op for at rense det, da vi satte det i igen, der fik vi igen to gode dage med masser af fede fisk, men så kom sælerne tilbage. Generelt lå der mellem to og seks sæler pr bundgarn og åd løs af vores fangst, lyder det fra Brian Kyed.

Flere Nyheder