KR 19 Zita: Der er godt fiskeri og gode priser

Desværre så driller vejret fiskeren Rasmus Gosvig Christensen, som nu tager turen hjem fra Hirtshals til Bagenkop
af Helle Kristensen
02 jul 2021

Rasmus Gosvig Christensen er på vej ned gennem Jylland i bil for at komme hjem til familien. Hans garnfartøj KR 19 Zita ligger til kaj i Hirtshals. Herfra har han drevet sit fiskeri de sidste fire måneder, men i næste uge sætter han kursen mod Bagenkop igen, for vejret i Skagerrak er for ustadigt til, at han vil blive i Hirtshals.

- Det er lidt ærgerligt med det her vejr, for fiskeriet har været rigtig godt, og priserne har også været gode, så det kan jeg bestemt ikke brokke mig over, fortæller Rasmus Gosvig Christensen.

Han har primært fisket efter rundfisk og rødspætter i det nordjyske. Der begynder også så småt at være tegn til nogle kulmuler, men da det ustadige vejr lader til at fortsætte, har han besluttet at sejle båden til Bagenkop i næste uge. Der går for lang tid med at køre frem og tilbage mellem Hirtshals og familien. Planen er, at han vil fiske efter rødspætte, tunge og torsk, når han kommer til Bagenkop.

-  Forhåbentlig er der noget godt at fange, men der er jo altid en stor risiko for, at sælerne æder en stor del af fangsten, når man fisker med garn. Det er noget underligt noget med dem, for nogle gange kan man have en uge, hvor du nærmest ikke ser dem, og pludselig dukker de så op igen, fortæller Rasmus Gosvig Christensen.

Han påpeger, at sælerne er den største trussel for fiskeriet i de indre danske farvande. For bestanden vokser sig bare større og større for hvert år, der går. Nu har de også bredt sig op i Storebælt. 

Selvom sommerferien banker på hos mange, så er der ikke udsigt til den store familieferie for Rasmus Gosvig Christensen. For hvis vejret arter sig, så skal han ud at fiske.

- Vi har ikke booket noget nu, for det ender altid med, at jeg går rundt og er frustreret over, at jeg ikke kan komme på havet, når vejret er godt, fortæller Rasmus Gosvig Christensen.

Så er det trods alt bedre at holde ferie senere på året, hvor chancen for godt havvejr er noget mindre. 

Flere Nyheder