L 70 Limea: Det svinger meget

Det svinger meget i år, hvor mange rødspætter der går i nettet. Sidste år var der langt flere fladfisk i de danske farvande
af Louise Svane Pedersen
15 jul 2021

Tre-fire mils sejlads fra havnen i Thorsminde ligger garnfartøjet L 70 Limea og jagter rødspætter. Den erfarne skipper har også haft noget held med sig i jagten på den spættede fisk.

- Jeg har ikke fanget de helt store mængder i dag. Umiddelbart vil jeg tro, der er gået et par hundrede kilo i garnet. Så længe det ikke bliver ringere end det her, skal det nok gå, fortæller skipper og ejer af fartøjet, Kristian Kristensen.

Selvom at der ikke er nær så mange rødspætter som ønsket, så tillader Kristian Kristensen sig at være optimistisk over den kvalitet, som hans fangst har – og hvor god prisen er på den populære spisefisk.

- Priserne er rigtig gode lige i øjeblikket, så der skal heldigvis ikke så mange til. En del af dem jeg har fanget, er 2’er rødspætter. De giver vel omkring 30 kroner kiloet, hvilket er fint, når jeg har fanget et par hundrede kilo på en dag, siger han.

Til trods for at priserne på rødspætter er gode i øjeblikket, hvilket betyder at han kan tjene lidt på sine fangster, så er han Kristian Kristensen ikke udpræget begejstret for bestandens størrelse i de danske farvande i år.

- Det svinger meget med, hvor meget jeg får i nettet. Nogle dage er der ikke særlinge mange rødspætter derude og andre dage er der en god bestand, det er sådan lidt tilfældigt. Jeg synes at sidste år på den her tid, der virkede det langt mere stabilt med bestanden derude i forhold til, hvordan det er i år. Der var der ikke så store udsving i mængderne fra dag til dag. Der er ikke andet for end at jeg må tage de gode dage med de dårlige dage i år og så på håbe på, at det bliver forhåbentlig bedre til næste år, lyder det fra Kristian Kristensen.

Flere Nyheder