Positivt med mange små rødspætter

15 tons fine rødspætter blev det til, da L 1 Inger Katrine sidst var på fiskeri
af Claus Kirkegaard
15 mar 2021

Garnfartøjet L 1 Inger Katrine ligger en times sejlads vest for Hvide Sande på vej mod havn efter fem dages fiskeri. Og skipper er ganske godt tilfreds med turen.

- Der har da været lidt fisk, selv om det nu er blevet møgvejr. Vi rendte ind, lige inden det begyndte at blæse. Vi har været ude på 60-70 mil og hive garn, og vi har da knap 15 tons rødspætter og noget blandet fisk med ind. Det er efterhånden blevet til, at det er rødspætter, vi fisker det meste af året, siger skipper Leon Buhl Nielsen.

Der var en del små rødspætter med i fangsten, og det er skipper glad for. Det ser han som noget positivt.

- Ud af de knap 15 tons rødspætter, har vi 2.300 kg. 4'er rødspætter med ind. Det har vi aldrig set før, at der er så mange imellem. Men det er positivt, at det nu ser ud til, at der er nye årgange på vej. Det har der været snak om i nogle år nu, men vi har spekuleret over, hvor de små blev af, siger Leon Buhl Nielsen.

Priserne for rødspætter er også nogenlunde - og hvad man kan forvente på denne tid af året.

- På sidste afregning tror jeg den lå mellem 11 og 12 kr. kiloet i snit. Og det er, hvad vi kan regne med lige nu, siger en tilfreds Leon Buhl Nielsen.

I de fem dage, de har fisket, har mandskabet haft nok at se til.

- Jeg tror, vi har hevet 1000 garn på de fem dage. Men vi har nu taget dem med ind, for med den søndenvind, der kommer nu, så risikerer vi, at de ruller sammen. Nu er de taget med ind, og så tænker jeg, vi holder et par dage fri. Så må vi se på, hvor vi sejler hen, når vi skal ud igen, siger Leon Buhl Nielsen.

Flere Nyheder