Rigtig gode priser i denne uge

Det har været svært at finde fladfisk i Nordsøen i år - til gengæld har der været rigtig gode priser i indeværende uge
af Claus Kirkegaard
17 jun 2021

Garnfartøjet RI 244 Rikke Høy og den fem mand store besætning er netop sejlet fra Hvide Sande torsdag formiddag. De er på vej ud for at røgte rødspættegarn. Og som altid håber de på masser af fisk i garnene, når de hiver dem ind. Desværre har det bare ikke været så godt fiskeri efter fladfisk i Nordsøen i år.

- Lige nu fisker vi efter rødspætter og pighvar, men der er ikke for meget af noget af det i øjeblikket. Det er noget skidt fiskeri. Det var lidt bedre i vinter, men det var heller ikke rigtig godt. De er bare svære at finde for tiden, lyder det fra skipper Dennis Birnbaum.

De har omkring 1800 garn stående ude i øjeblikket på forskellige pladser. Men de venter med at sejle i norsk område.

- Vi er lidt over det hele. Oppe på Jyske Rev og Store Bank. Vi er dog ikke i norsk område endnu. Det gemmer vi til senere på året, hvor der forhåbentlig er noget godt fiskeri deroppe, siger Dennis Birnbaum.

Skipper regner med, at de er hjemme igen i Hvide Sande søndag. Det er nu heller ikke alle 1800 garn, der skal røgtes på denne tur.

- Det er kun de omkring 500 rødspættegarn, vi skal ud at røgte nu. Pighvar-garnene står en hel uge, så dem venter vi med, siger Dennis Birnbaum.

Fartøjet er hjemhørende i Hvide Sande, og det er også her, de altid lander deres fisk.

- Vi sejler altid hjem til Hvide Sande og lander fisken til auktionen der. Og det har været hammergode priser i denne uge. Der har været mange fartøjer inde i denne uge, så det er ikke fordi, der ikke er landet fisk i Hvide Sande. Så vi kan da håbe, at det kan fortsætte med de gode priser, siger skipper.

Flere Nyheder