Sæsonen var lagt an på industrifiskeri

Lige nu er det fiskeri efter rødspætter, men det skulle faktisk have været efter tobis. Det ærgrer skipper, at der ikke er flere tobis i område 2
af Claus Kirkegaard
18 jun 2021

For trawleren RI 457 Kirsten Fjord har det været nogle lidt uheldige dage på det sidste. Ikke kun på grund af fiskeriet.

- Vi er faktisk på vej ind nu allerede, selv om vi sejlede ud i går. Indtil da havde vi haft noget med skruen. Og nu er det spillet, der driller. Så det har været lidt noget lort de sidste dage, siger skipper Jørn Fjord Lodberg.

Lige nu fisker de rødspætter, men det var ikke det, der var planen med fiskeriet i år.

- Vi har lagt vores fiskeri an på at fiske industrifisk. Det er det, som fartøjet er bygget til, og vi har også kvoter på tobis. Men biologerne siger jo, at der ikke er nogen. Jo, der er i område 4, men fartøjet er ikke bygget til at sejle helt derover. Det er bygget til kystnært fiskeri, siger Jørn Fjord Lodberg.

Han ærgrer sig over, at de ikke må fiske tobis i område 2, hvor der har været mange fisk i år.

- Der er lige så mange i år, som der var sidste år. Men vi må ikke fiske mere herinde, for der er ikke mere kvote. Men se bare på rationsfiskerne, de kunne jo lynhurtigt fange deres ugeration på 100 tons, da de måtte fiske, siger skipper.

De ligger nu og fisker efter rødspætter, men det er et skidt fiskeri, for der er ikke ret mange af dem.

- Der bliver da lige til dagen og vejen, når vi er ude. Biologerne siger ellers, at der er rigtig mange rødspætter. Men vi kan ikke finde dem, siger skipper, som er vant til, at det går op og ned.

- Vi har da dårlige dage ind imellem. Bare se med vores skrue og vores spil. Og nu er det ikke så godt fiskeri efter rødspætter. Havde vi så bare haft tobis at fiske på, så kunne vi have holdt skindet på næsen, siger han.

Flere Nyheder