Store mængder torsk begrænser fiskeriet

Store mængder torsk begrænser fiskeriet
af Helle Kristensen
22 dec 2021

Det er stærkt problematisk, at der er for dårlig sammenhæng mellem mængden af torsk i havet og størrelsen på fiskernes kvoter. Og det er et problem i både Skagerrak og i Nordsøen.

Sådan lyder det fra fiskeskipper Johnny ’Skrædder’ Pedersen, der har garnskibet L 347 Palermo i Thorsminde.  

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Der er i dyngevis af store torsk – det er umuligt at være nogen steder for dem - men vi må ikke fange dem. Det har været et problem hele efteråret, og vi får samme problem næste år, siger Johnny Pedersen.

L 347 Palermo har på det seneste fisket efter sej i Skagerrak og i Nordsøen. Man har også forsøgt at fiske efter rødspætter, men forholdene har ikke været til at fange rødspætter med garn. Det skyldes, at rødspætterne ikke trækker på denne tid af året.

- Trawlerne hiver en masse rødspætter, men vi kan ikke fange dem. Sidst vi prøvede, havde vi 400 garn ude, og det gav 20 kilo rødspætter, siger Johnny Pedersen.

Til gengæld har priserne på auktionen i Thorsminde været gode.

- Priserne har været gode. Vi har stort set ikke været under 50 kroner kiloet i gennemsnit, uanset om det har været torsk eller sej. Det er det, der har reddet fiskeriet for os her i efteråret, siger Johnny Pedersen.

Flere Nyheder