AS 238 Nordskov: Det har været et godt fiskeri

Peter Skov fisker jomfruhummere i Kattegat mellem Anholt og Læsø
af Louise Svane Pedersen
04 nov 2022

Den 17 meter lange trawler er på vej hjem til havnen i Grenå med sin last, da Fiskeri Tidende fanger skipper Peter Skov over telefonen. I de sidste otte dage har hans og det ene besætningsmedlem fisket efter jomfruhummere i Kattegat mellem Anholt og Læsø.

- Vi har generelt været herude de sidste par måneder, vi har i hvert fald ikke været særlig meget i Skagerrak de sidste fire måneders tid. Det har været et ganske godt fiskeri, og vi har ikke været for mange derude, men det er også med til at begrænse vores udgifter til brændstof, at vi kun er seks timer fra vores hjemhavn, forklarer Peter Skov.

Det er ikke kun den kortere sejltur hjem, der lokker skipper Skov til at fiske i Kattegat.

- Jeg synes, at vi får en bedre pris for dem, da priserne på jomfruhummere fra Skagerrak hurtigt kan dykke, hvis der er mange fiskere i området, fortæller han og fortsætter:

- Nogle gange losser vi på Læsø og andre gange hjemme i Grenå, det er meget forskelligt. Det hele handler lidt om pris og efterspørgsel.

Den østjyske fartøjsejer kommer hjem til Grenå med en god last jomfruhummere, der skal på den lokale auktion.

- Jeg vil regne med, at vi har omkring et ton jomfruhummere i lasten nu her. De er fanget over to døgns tid, så det vil jeg mene er okay fangst, griner han.

Flere Nyheder