FN 462 Jeanne: - På niveau med 2001

Selvom man har travlt som formand for Danmarks Fiskeriforening, skal der også være tid til at fiske. Svend-Erik Andersen har været afsted efter hummer
af Louise Svane Pedersen
07 okt 2022

En gang i mellem er formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen for en kort stund skipper på sit eget fartøj FN 461 Jeanne, men for det meste overlader han styringen til sin makker Peter Vadsager Husth.

Svend-Erik Andersen har dog netop selv siddet bag roret på den store trawler, da der skulle fiskes efter jomfruhummere i Skagerrak

- Der var godt med jomfruhummere i en periode, men efter nogle dage skiftede vejret. Derfor valgte vi at sejle længere ud og fiske på dybere vand efter jomfruhummere, havtaske og skærising, fortæller den kombinerede formand og skipper og fortsætter:

- Vi valgte at sejle længere ud og fiske på det meget dybe vand, så vi kun

ne spare lidt på vores kuller- og torskekvote.

Skipper Andersen brokker sig ikke over mængden af skaldyr og fisk, han kunne trække op fra dybet i Skagerrak og efterfølgende lande i Hirtshals.

- Vi lander i Hirtshals, men vores fisk bliver solgt på auktionen i Strandby. Jomfruhummerne sælger vi til Chrisfish i Frederikshavn, siger han.

Svend-Erik Andersen var heller ikke utilfreds med priserne i den periode, hvor han atter befandt sig i førerhuset på en trawler.

- Priserne var fine. Hummerpriserne var næsten på niveau med priserne i 2001, hvor jeg stoppede med at være fuldtidserhvervsfisker, griner han.

Flere Nyheder