H 45 Lone: Det går fint derude

Der er masser af tobis - ugerationen på 100 tons bliver fisket på to dage
af Louise Svane Pedersen
06 maj 2022

Der er ingen tvivl om, at fiskeriet efter tobis i Nordsøen er i fuld gang. Et af de fartøjer, der fisker efter industrifisken i øjeblikket, er H 45 Lone fra Gilleleje.

- Det går fint derude. Vi fisker på ration og må derfor kun fange 100 tons om ugen. På selve fartøjet kan vi have 60 tons om bord ad gangen. Det betød at i sidste uge, der nåede vi at fiske i halvandet døgn, så var vores ration opbrugt. Men så kunne vi holde en god lang weekend hjemme på Sjælland, fortæller skipper Jakob Jørgensen.

Oprindeligt fiskede H 45 Lone efter tobis i område 2, men der er indført fiskeforbud nu her. Det betyder, at fartøjet og dets besætning nu knokler løs i område 3, hvor de lige har hentet første del af ugens ration og snart sejler ud for at hente det sidste.

Skipper Jakob Jørgensen er ikke begejstret for størrelsen på den tobis-kvote, der er fastsat i år.

- Tidligere plejede tobis-sæsonen at være frem til august. Men med årets kvote, så er sæsonen nok allerede slut om to uger for vores vedkommende, siger han.

Priserne på den eftertragtede industrifisk er ifølge den sjællandske skipper okay.

- De er lidt dårligere end sidste år, men der var de også ekstremt gode. I år får vi omkring to kroner kiloet, hvilket er okay, når man tænker på de mængder, vi fanger, fortæller han.

Når det ikke er tobissæson, så kan man finde H 45 Lone rundt omkring i de forskellige danske farvande.

- Nogle gange fisker vi efter lidt brisling her i Nordsøen, hvis vi kan nå det, og når der er nogen. Så når tobis-sæsonen er slut i år, så vil vi nok prøve at fiske efter brisling eller sperling. Ellers tager vi tilbage til Kattegat for at fange jomfruhummere, siger han og afslører, at hans fartøj endnu ikke er udstyret med CCTV endnu.

Flere Nyheder