HG 99 Line Dalsgård: - Harmonerer med det, vi oplever

I øjeblikket ligger HG 99 Line Dalsgård i Skagerrak, hvor der fiskes efter torsk
af Louise Svane Pedersen
20 dec 2022

Skipper Ib Dalsgaard Anders sejler alene ombord på sit garnfartøj HG 99 Line Dalsgård. I øjeblikket ligger han i Skagerrak, hvor han fisker efter torsk.

- Jeg er ikke ude så længe ad gangen. Jeg sætter mine garn, når det er ved at blive lyst og så hiver jeg dem ind nogle få timer senere. Det giver ganske fint med torsk, men jeg sætter ikke ret mange garn, da jeg ikke har særlig meget af min kvote tilbage, lyder det fra den erfarne garnfisker, som fortsætter:

- For mig handler det egentlig bare om, at jeg skal have fisket det sidste af min torskekvote op, inden at året er omme. Jeg regner med at den er fanget i løbet af næste uge, så skal der holdes juleferie. Personligt vil jeg helst holde fri mellem jul og nytår, så må andre fange nytårstorsken.

Efterspørgslen på nytårstorsk er dog endnu ikke sat ind blandt danskerne, hvilket måske er derfor, at priserne er faldet lidt på den populære spisefisk.

- Generelt har priserne været gode, men de er faldet her op mod jul. Længe har der været en pris på omkring 40 kroner kiloet, men nu er vi nede på 34 kroner kiloet. Det kunne være bedre, men jeg klager nu alligevel ikke, da priserne har været gode hele året.

Men Fiskeri Tidende talte med torskefiskeren fra Hirtshals, så tikkede kvoterne fra 2023 ind. Og Ib Dalsgaard Andersen er glad for øgningen på torskekvoten i Nordsøen og Skagerrak.

- Jeg tror, at biologerne er ved at have fundet ud af, at der er mange torsk derude. Kvoterne begynder at harmonere med det, vi oplever der.

Flere Nyheder