HM 424 Westbank: Rolig start på året

Hos HM 424 Westbank venter de på, at nordmændene sætter sig selv på ration
af Louise Svane Pedersen
18 jan 2022

- Det går jævnt. Ikke noget stort, ikke noget småt. Det har været en rolig start på året. Jeg vil mene, det går efter både planerne og forventninger, forklarer fartøjsejer Henrik Christensen om HM 424 Westbanks start på 2022.

Trawleren har ligget i henholdsvist Nordsøen og Skagerrak, hvor den har fisket efter rejer, men nu er den på vej ind med sin last.

Priserne på rejer her i starten af det nye år brokker Henrik Christensen sig ikke over, men han forudser et prisfald i den nærmeste fremtid.

- Vi forventer et dyk her i næste uge eller i løbet af de kommende uger. Det plejer at ske, når nordmændene kommer i gear og markedet ikke helt er kommet i gang – så sker der altid et kollaps prismæssigt. Det betyder, at nordmændene sætter sig selv på ration, da de har gennemskuet at sælge rejer til lave priser, det får man ikke meget ud af – og slet ikke med de her brændstofpriser. Det sker hvert år, så jeg er forberedt, lyder det fra ham.

Når det uundgåelige sker, prisen på rejer går ned og nordmændene rationerer, så har Henrik Christensen en plan.

- Når vi ser, at det sker, så trækker vi stikket i nogle dage. Der vælger vi så at få lavet nogle af de småting ved båden, som alligevel skal ordnes. På den måde spilder vi ikke noget kvote ved at fiske efter noget, der skal afsættes til alt for billige penge, siger han.

Flere Nyheder