Hummerfiskeriet er sådan rimeligt

Øst for Læsø sejler skipper Brian Valentin sammen med sin makker rundt på jagt efter jomfruhummer
af Louise Svane Pedersen
02 dec 2022

Øst for Læsø sejler skipper Brian Valentin sammen med sin makker rundt på jagt efter jomfruhummer. Det gør de ombord på trawleren FN 81 Christina Kjær. Og det lader til at være et ganske hæderligt jagtinstinkt de to herrer har, når det gælder jomfruhummere i Kattegat.

- Det er sådan rimelig, vi har et godt fiskeri. Det er lidt op og ned engang imellem, og det blæser, så det kan være lidt trælse forhold, men det går okay, lyder det fra styrehuset på FN 81 Christina Kjær.

Der er tydeligvis en del jysk beskedenhed involveret, når Brian Valentin siger over telefonen, at det går okay derude.

- I går fik vi fanget omkring 500 kilo hummere, hvilket også inkluderer de små, i løbet af to træk. Det tog cirka syv timer i alt, fortæller han og fortsætter:

- Det blev til 257 kilo af de store og omkring 210 kilo af de små. Vi behøver sådan set ikke at få mere med hjem, det her er helt fint.

Priserne på jomfruhummerne fra Kattegat klager Brian Valentin sådan set heller ikke over. De bliver alle afsat til Læsø Fiskeindustri, hvorfra de bliver frosset, pakket og sendt ud i Europa.

- Sidst jeg fik en afregning, der var det vist omkring 70 kroner kiloet, hvis jeg ikke hu- sker helt galt. Det er en okay pris. Vi får nok mindre for de små, vi har fanget i denne omgang, men det går nok. Der kommer penge ind og der er også en dag i morgen, hvor vi kan fiske, lyder det optimistisk fra skipperen.

- Jeg får tjent lønnen hjem, og der er stadig til brændstof. Prisen er lige over seks kroner literen, det har da været dyrere at tanke i år. Nu er det da ikke længere en underskudsforretning at sejle ud. Vi tjener da hjem til vores løn, og sådan som verden ser ud lige nu, så er det jo fint efter forholdene, lyder det ude fra Kattegat og Brian Valentin.

Flere Nyheder