L 512 Sunshine: - Vi får egentlig nogenlunde med rødsætter ind

Skipper Oliver Kloster har i de sidste par dage fisket efter rødspætter i Nordsøen
af Louise Svane Pedersen
14 jul 2022

Ude i Nordsøen nord for Thyborøn har trawleren L 512 Sunshine ligget i de sidste tre dage og fisket efter rødspætter.

- Vi laver cirka fem træk i døgnet. Vi får egentlig nogenlunde med rødsætter ind på træk, men vi slæber bare ikke mere end tre-tre en halv time ad gangen. På den måde bliver fiskene mindre slidt, og så kan vi få flere penge for dem på auktionen, for- klarer skipper Oliver Kloster.

De godt 15 tre træk, som det er blevet til i skrivende stund, har kastet lige over to ton fisk af sig.

- Det er lidt blandet fisk, vi har fået i lasten, det er næsten rødspætter, der er mindst af. Omkring 1400 kilo rødspætter er det blevet til, derudover er der 600 kilo blandet fisk som kulmule, torsk og rødtunge – de lidt dyrere fisk, fortæller han.

L 512 Sunshine kan rumme omkring seks ton i lastrummet, men Oliver Kloster har

ikke intentioner om at fylde lastrummet mere op, da der er kuling på vej og han gerne vil have sin kutter i havn. Planen er, at vende skibet mod Thyborøn, hvor de mange fisk skal sælges på auktionen, når L 512 Sunshine kommer i havn på et eller andet tidspunkt. Men om priserne er gode på den vestjyske auktion, det kan han ikke svare på.

- Jeg ved egentlig ikke helt, hvad priser-ne er lige nu, men jeg regner med at de er gode. Jeg har hørt noget med, at de giver omkring 35-40 kr. kiloet for rødspætter, siger han.

Med sig ude på Nordsøen har Oliver Kloster et besætningsmedlem og det, han kalder for en turist.

- Det er en nede fra Thorsminde, der skal lure om han gider være fisker, så det er meget hyggeligt, lyder det fra den unge skipper.

Flere Nyheder