L 70 Limea: - Det går ikke så godt

Kristian Kristensen er på krabbefiskeri - og fanger også gerne lidt blandet fisk
af Louise Svane Pedersen
04 jul 2022

Lige godt tre sømil ud fra Thorsminde ligger L 70 Limea og skipper Kristian Kristensen og fanger krabber.

- Jeg sætter mine krabbegarn for en uge ad gangen, men det kan godt blive lidt kedeligt at vente, så i mellemtiden forsøger jeg at fange lidt rødspætter, men det går ikke så godt, fortæller Kristian Kristensen.

Generelt går det ikke særlig godt for skipper med at fange fisk som supplement til krabberne. Det er som om, der er langt imellem fiskerne på den kystnære strækning i det vestjyske.

- Det ville være rart, hvis man kunne fange nogle hundrede kilo blandede fisk om dagen, men det fanger jeg ikke. I går lykkedes det mig at få omkring 60 kilo blandet fisk med ind, hvilket var okay. Men jeg får som regel gode mængder krabber, når jeg røgter mine garn, siger han.

Alt hvad Kristian Kristensen fanger bliver solgt på auktionen i Thorsminde, og han er ganske tilfreds med priserne i øjeblikket.

- Der kommer jo ikke så mange fisk ind på auktionen generelt, hvilket afspejler sig i priserne. Så lige nu er de ganske gode, men begynder der at komme flere fisk ind, jamen så bliver priserne automatisk også det lavere. Så det er ikke på grund af priserne, at det er et skidt fiskeri, der er simpelthen mængderne af fisk, forklarer han.

Der hersker ingen tvivl om, at brændstofpriserne er skyhøje og at det kan være svært for nogle fiskere at få forretningen til at løbe rundt, men det problem har Kristian Kristensen ikke.

- Jeg tankede i går til en pris på 10,6 kr./l. Det havde da været bedre, hvis det var billigere. Men jeg er i en situation, hvor det egentlig godt kan betale sig for mig at sejle ud, når priserne er så gode p auktionen. Problemet er bare, at jeg ikke fanger noget. De store skibe, de kan snildt fange en masse fisk, men de har ikke råd til at sejle ud. Det er lidt tosset, siger Kristian Kristensen.

Flere Nyheder