Lander rødspætter og blandet fisk fra Nordsøen

L 232 Tove Kynde fisker rødspætter og blandet fisk på Nordsøen.

Foto: Vestværftet

Små seks tons rødspætter og blandet fisk kunne L232 Tove Kynde tirsdag morgen levere til fiskeauktionen i Thyborøn efter to dages fiskeri på Nordsøen.

Det fortæller skipper og fartøjsejer Martin Kynde.

– Det har været en OK tur, uden at det blev noget vildt, siger han.

Havde det ikke været for de meget store udgifter til brændstof, havde det set helt fornuftigt ud, for priserne på auktionen kan man ikke klage over.

Martin Kynde fortæller, at langt det meste af fiskeriet for ham og besætningen i år har fundet sted i Nordsøen.

– Vi havde en enkelt tur i Skagerrak i februar, men ellers har det været med trawl i Nordsøen efter rødspætter og blandet fisk som pighvar, rødtunger, havkat og slethvar, siger han.

Udover de høje brændstofpriser er han frustreret over de meget lave kvoter på især torsk og havtaske i Nordsøen, som også besværliggør fiskeriet efter andre arter.

– Det er et stort problem, at vi hele tiden skal prøve at undgå at fange torsk og havtaske, for der er mange flere af dem, end biologerne har regnet sig frem til, og vi kan høre på vores kolleger, at man har det samme problem med mørksej og kuller i Skagerrak, siger Martin Kynde.

Forskere og fiskere tester nedbrydelige fiskenet i Hirtshals

Fiskeri er en kilde til plastikaffald i havene, blandt andet på grund af tabte eller ødelagte fiskenet, der typisk er lavet af nylon eller...

Forskere og fiskere tester nedbrydelige fiskenet i Hirtshals

Fiskeri er en kilde til plastikaffald i havene, blandt andet på grund af tabte eller...