R 218: Bornholmer på hummerfiskeri i Skagerrak

Den bornholmsk-registrerede trawler Judith Bechmann fanger fint med hummere. Hvis man ved, hvor de gemmer sig, så er der et udmærket fiskeri
af Louise Svane Pedersen
08 dec 2022

Den bornholmsk-registrerede trawler Judith Bechmann har siden 2018 drevet fiskeri i og omkring Nordjylland, da fiskeriet i de hjemlige farvande lukkede mere og mere ned.

Derfor finder man skipper Henrik Bechmann Jensen og hans to mand store besætning i Skagerrak, hvor de fisker efter jomfruhummere.

- De sidste fem måneder har der været godt med hummere. De er i nogle små områder, men hvis man ved, hvor de gemmer sig, så er der et udmærket fiskeri, siger Henrik Bechmann Jensen og fortsætter:

- Det ændrer sig fra dag til dag, hvor de er. Der er hummere hver dag, det er bare et spørgsmål om, hvor de gemmer sig. Så det gælder om at være både heldig og dygtig i jagten på dem, da vi jo ikke kan se dem på ekkoloddet. Personligt vurderer jeg, at vi ikke har været de mest heldige, men vi har været tilfredse med det, vi fanger.

Og der er god grund til at smile for de tre besætningsmedlemmer ombord på R 218 Judith Bechmann, for der kommer jævnligt en god mængde jomfruhummere i lasten.

- I går fangede vi 350 kilo hummere, og vi var efterfølgende inde med 410 kilo, som vi havde fanget i løbet af halvandet døgn. Så det er vi ganske tilfredse med, fortæller han.

Det er ikke kun mængderne af hummere, som den bornholmske besætning i Skagerrak er tilfredse med. Priserne ser de heller ikke nogen grund til at klage over.

- Vi afsætter til Læsø Fiskeindustri, og deres priser har været gode hele året igennem. De store hummere fik vi 90 kroner for kiloet i sidste uge, men det var også nogle virkelig store eksemplarer. Dem vi fanger nu her, dem får vi omkring 70 kroner kiloet for, hvilket er okay.

- Jeg synes, at priserne på hummer harmonerer godt med, hvad vi betaler for brændstof. Vi tankede i går, og der gav vi lige under seks kroner literen, så jeg er ganske tilfreds med det hele.

Flere Nyheder