RI 427 Anette Helene: Det er sådan nogenlunde

Kurt Adsersens fartøj jagter rødspætter
af Louise Svane Pedersen
07 jul 2022

Begge Kurt Adsersens fartøjer er ude på havet i disse dage i jagten på rødspætter, og det går egentlig ganske godt, lyder det fra rederen selv. Det var da også et godt fyldt lastrum, som RI 427 Anette Helene kunne sejle ind og losse.

- Fangsterne er sådan nogenlunde. Der blev fanget omkring de 16 ton rødspætter på sidste tur, så det er ok, lyder det fra Kurt Adsersen.

Det er ikke kun rødspætter, der har fundet vej til lastrummet på RI 427 Anette Helene, det er også blevet til lidt blandet landhandel af andre fladfisk, nogle havtasker og lidt torsk.

De rødspætter som RI 427 Anette Helenes besætning fanger, de bliver solgt på auktionen i Thyborøn.

- Prisen på rødspætter er sådan set rigtig fin i øjeblikket, hvilket jeg da ikke klager over. Omsætningen er sådan set god nok, men de her brændstofpriser tager virkelig sin bid af kagen eller overskuddet om man vil, siger han.

Kurt Adsersen fortæller, at han holder sine fartøjer i gang for at holde mandsskabet kørende. Der bliver nemlig ikke meget overskud af de gode fangster, når priserne på brændstof er skudt sådan i vejret. Men det er heller ikke et alternativ for rederen fra Hvide Sande at lade sine fartøjer ligge i havn.

- Jamen med den løsning, så finder de bare hyre et andet sted i mellem tiden. Når det så kan betale sig at sejle ud, så er det ikke til at få fat i folk igen, forklarer han.

Selvom at han ikke laver det vilde økonomiske overskud ved at sende blandt andet RI 427 Anette Helene ud, så gør han det alligevel.

- Den her situation er bare endnu et hak i tuden. Der har været Brexit, corona, nu brændstofpriserne og snart kommer der CO2-afgiften. Det er skruen uden ende, siger Kurt Adsersen.

Flere Nyheder